Pensioensparen

 

 

Het wettelijk pensioen dat u zal ontvangen van de Staat, komt meer en meer onder druk te staan: er zijn immers steeds minder actieve werknemers die bijdragen voor dit wettelijke pensioenstelsel en anderzijds zijn er steeds meer (en langer levende) gepensioneerden die een pensioen ontvangen uit dit stelsel.

Zorg ervoor dat u met een gerust hart op pensioen kan gaan!

Om uw levensstandaard te behouden na uw pensionering, is het dus raadzaam zelf een bijkomend spaarpotje aan te leggen.

Met een polis Pensioensparen bent u alvast een eind op de goede weg. Hoe vroeger u hieraan begint, hoe groter het uitgekeerde kapitaal wordt en hoe groter het aandeel is dat de fiscus voor u betaalt! 

 

U bouwt op individuele basis een extra pensioen op, dat u bovendien fiscaal in mindering brengt via uw jaarlijkse belastingaangifte.

Dit levert u een aanzienlijk fiscaal voordeel van 30% van de gestorte spaarpremie.

 

Pensioenspaarverzekering versus Pensioenspaarfonds:

Er bestaan enkele belangrijke verschillen tussen beide soorten van Pensioensparen:

  • Het belastingvoordeel is hetzelfde voor beide producten
  • De Pensioenspaarverzekering biedt u een vast rendement op elke storting, een rendement dat bovendien nog verhoogd kan worden door een jaarlijkse winstdeelname van de verzekeraar. U hebt dus kapitaalsgarantie, het gespaarde geld kan u niet kwijtraken.
  • Bij een Pensioenspaarfonds koopt u deelbewijzen van fondsen waarvan het resultaat afhankelijk is van de beursresultaten. Het geld dat u spaart kan dus aangetast worden!
  • Op uw 60 jaar wordt de anticipatieve taks ingehouden van 10%.
  • Bij een Pensioenspaarverzekering wordt deze belasting ingehouden op het opgebouwde kapitaal door uw premies (NIET op de toegekende winstdeelname, deze blijft onbelast).
  • Bij een Pensioenspaarfonds wordt u belast op een fictief rendement van 4,75%, ongeacht of u dit rendement effectief behaald hebt.

Wenst u zekerheid voor wat betreft uw spaarpotje, kies dan voor het gegarandeerde rendement van een Pensioenspaarverzekering via een verzekeringsmaatschappij.

 

Bent u niet bang van de beursrisico’s, dan kunnen wij u uiteraard ook verschillende mogelijkheden aanbieden.

 

Vraag ons gerust een offerte door uw contactgegevens hieronder in te vullen.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.