Een ONGEVAL of een SCHADE ... wat nu ?

Bent u betrokken bij een ongeval of leed of berokkende u schade bij een tegenpartij dan zijn er verschillende scenario's die u dient te volgen.

Hieronder meer informatie over de te volgen stappen.Verkeersongeval zonder gekwetsten

Wanneer u betrokken bent bij een verkeersongeval zonder gekwetsten dan vult u best altijd een Europees Aanrijdingformulier in. Dit doet u ook als u zelf met de fiets of te voet bent en betrokken raakt bij een aanrijding waarbij u schade oploopt. Van zodra één van de partijen kwetsuren oploopt tijdens het voorval dan moet u de politie bellen.

Als bestuurder van een motorvoertuig vult u de gegevens van het voertuig en de gegevens van uw verzekeringsbewijs in.

Als bestuurder van een fiets of voetganger vult u de gegevens van uw familiale verzekering in.

Het is dus aangeraden om dat polisnummer ook ergens op uw telefoon of in uw portefuille bij de hand te hebben wanneer u vaakt fietst.

Als fietser hebt u natuurlijk geen aanrijdingformulier bij de hand, dus vult u uw gegevens in op het aanrijdingformulier van de tegenpartij met een motorvoertuig.

Hebben jullie beiden geen formulier bij de hand, of hebt u een aanrijding met een andere fietser dan kan u dit formulier online invullen via deze link.

Het invullen van een aanrijdingsformulier bij een ongeval met motorvoertuigen zorgt altijd voor een snellere regeling ! Gaat u echter niet akkoord met : de getuigen, de kruisjes of de tekening op het aanrijdingsformulier dan mag u dit NIET ONDERTEKENEN ! In dat geval kan u 2 aanrijdingsformulieren invullen waarop u beide uw eigen versie schrijft ! 

Laat u nooit dwingen door de politie een aanrijdingsformulier te ondertekenen waarmee u niet akkoord gaat. U hebt ALTIJD het recht om een eenzijdig aanrijdingsformulier in te vullen !

 

Wij raden ALTIJD aan om foto's te nemen met uw telefoon van :

- hoe de voertuigen staan direct na het ongeval 

- uw schade

- de schade bij tegenpartij en zijn kentekenplaat

- zijn verzekeringsbewijs